رجوع در طلاق

رجوع در طلاق چیست؟


رجوع در طلاق

در ابتدا باید بدانیم مسائلی از قبیل قابل بازگشت و یا قابلیت رجوع ، یا عدم امکان رجوع و همچنین وقوع طلاق، به بائن و رجعی ، تقسیم می‌شود. این تقسیم بندی در حقوق مدنی و قانون حمایت از خانواده، پذیرفته شده است. در عرف و رویه قضایی نیز اجرا می‌شود. رجوع، به معنی بازگشت به محل قبلی و در واقع، به معنی اعاده وضع به حال سابق است. در این مقاله رجوع در طلاق را مورد بررسی قرار میدهیم و نکاتی را که وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده عنوان میکند را خاطر نشان می کنیم.

رجوع در طلاق در انواع طلاق

رجوع ، به موجب اختیار قانونی که شخص دارد امکانپذیر است . این موضوع باید توسط خود شخصی که حق رجوع دارد، اعمال شود. ولی در صورت وجود موانعی، رجوع امکان پذبر نمی باشد . در نتیجه اثبات و تایید رجوع هم میسر نمی گردد. طلاق یعنی انحلال عقد دائم که پس از اجرای صیغه طلاق صورت گرفته است . یعنی از آن پس رابطه زوجیت بین زن و شوهر حاکم و جاری می‌شود. برای بررسی این موضوع انواع طلاق را برسی میکنیم. طلاق به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم می شود که این تقسیم بندی زمینه ساز رجوع در طلاق خواهد بود.

انواع رجوع در طلاق

همانطور که اشاره کردیم ، بسته به نوع طلاق ، رجوع در طلاق نیز شرایط متفاوتی خواهد داشت که در این قسمت بررسی می شود:

  • در طلاق رجعی : در طلاق رجعی شوهر می تواند در مدت عده زن از رجوع نماید. بدون اینکه دوباره صیغه عقد خوانده شود.
  • در طلاق خلع : طلاق خلع نوعی طلاق بائن است . رجوع تنها در صورتی می تواند اتفاق بیفتد که زن در مدت عده، مهریه بخشیده شده خود را مطالبه نماید.
  • مورد آخردر طلاق بائن : در صورتی که زن در طلاق بائن، یائسه یا باکره باشد، از آنجایی که عده به وی تعلق نمی گیرد، طلاق و بذل مهریه به دو طرف قطعی شده و نمی توانند از آن رجوع نمایند. اما در صورتی که زن عده داشته باشد، تنها در صورتی که زن از مهریه بذل شده خود رجوع نماید، مرد حق رجوع دارد و طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل می شود.

معرفی وکیل متخصص رجوع در طلاق

وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده کسی است که بر تمامی مسائل مرتبط با امور خانواده اعم از : طلاق ، مهریه ، نفقه ، طلاق تئافقی ، رجوع در طلاق و … تسلط کافی دارد . وی با کمک گرفتن از تجربه متعدد در زمینه پرونده های مشابه می کوشد تا با بررسی همه جانبه شرایط موکل خود ، وی را در احقاق حقوق خود که گاهی حتی از آن بی خبر است یاری رساند و در این بخش از مقاله قصد داریم تا پل ارتباطی سریع و آسان با بهترین وکیل امور خانواده در تهران را به شما ارائه دهیم:

رجوع در طلاق
رجوع بعد از طلاق چیست؟

به منظور مشاوره تلفنی و رزرو مشاوره حضوری

در زمینه های تخصصی حقوقی و کیفری

با بهاره فیض

وکیل پایه یک دادگستری در تهران

تماس حاصل نمایید:

09124478815


به منظور مطالعه بیشتر ، کلیک کنید

نفقه

حضانت

مهریه

طلاق توافقی

بهترین وکیل خانواده در تهران

مدت زمان رجوع در طلاق

مدت زمان لازم برای رجوع در طلاق ، با توجه به نوع طلاق یکسان نخواهد بود. با توجه به نوع طلاقی که صورت گرفته است و شرایط زوجین ، این مدت زمان متفاوت خواهد بود. وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور مربوط به خانواده این مدت زمان را بسته به نوع طلاق ، اینگونه عنوان می کند:

  • زمان لازم در طلاق خلع: زن در زمان عده می تواند به آنچه که به شوهر بذل کرده رجوع نماید . آن را پس بگیرد هر چند مرد راضی نباشد. پس از رجوع زن به مال بذل در زمان عده ، طلاق خلع تبدیل به طلاق رجعی می شود. زوج باید از رجوع زن به مهریه در ایام عده آگاهی یابد.
  • زمان لازم در طلاق رجعی: بر اساس ماده 1151 قانون مدنی عده طلاق سه طهر است . یعنی زن می بایست سه دفعه عادت ماهیانه شود. ولی ممکن است زنی به علت بیماری یا غیره در سنی که باید عادت ماهیانه شود، عادت ماهیانه نبیند. در این صورت باید 3 ماه عده نگه دارد. بنابراین شوهر در طلاق رجعی در مدت عده حق رجوع دارد.

ثبت رجوع در طلاق

رجوع باید ثبت گردد. طبق گفته های پیشین ثبت را نیز در انواع طلاق از هم تفکیک میکنیم:

  • در طلاق خلع، شرط ، اطلاع زوج از رجوع زن به مابذل در ایام عده، است. در غیر این صورت اثری بر رجوع بار نمی شود . ابلاغ قانونی رجوع از بذل مهریه به زوج کافی برای اثبات اطلاع وی از رجوع است.
  • برای رجوع در طلاق رجعی از پایان زمان عده اگر مرد قصد رجوع داشته باشد، باید اقدام به ازدواج مجدد نماید. برای ثبت رجوع باید به دفترخانه رسمی که طلاق در آن تنظیم شده است مراجعه نمود و سردفتر، اقدام به ابطال صورت جلسه طلاق نماید.

در صورتی که مرد تا یک ماه وقوع رجوع را ثبت نکند، زن می تواند از وی شکایت کند. دادگاه ضمن الزام مرد به ثبت رجوع، وی را به پرداخت جزای نقدی از ۸۰ تا ۱۸۰ میلیون ريال یا ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس محکوم نماید.

در چه صورت رجوع در طلاق امکان ندارد؟

تا به اینجا مواردی را که در آن رجوع در طلاق امکان دارد را عنوان کرده و انواع آن را نیز بررسی کردیم . اما بدیهی است که در برخی موارداین موضوع امکان ندارد.و نمیشود این موضوع را اعمال کرد. به عنوان بحث پایانی این موارد را عنوان می کنیم:

  • طلاق زن یائسه. چون از نوع طلاق بائن است. به وی زن تعلق نمی گیرد. طلاق به هر دو طرف قطعی شده است. نمی توانند رجوع نمایند.
  • طلاقی که قبل از نزدیکی واقع می شود. این طلاق چون از نوع طلاق بائن است . عده به زن تعلق نمی گیرد . طلاق و بذل مهریه به هر دو طرف قطعی شدهاست. نمی توانند رجوع نمایند.
مزایا وکیل متخصص در امور خانواده

امروزه با افزایش مشکلات اجتماعی و فرهنگی شاهد رشد آمار طلاق در جامعه هستیم. از این رو بخش مهمی از قوانین حقوقی در باب مسائل مرتبط با خانواده تنظیم شده اند و بسیار حائز اهمیت هستند. مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده باعث می شود با آگاهی لازم از قوانین بتوانید از حقوق خود مطلع گردید و در نتیجه بهترین مسیر را برای احقاق آنها انتخاب کنید. وکیل خانواده با داشتن سابقه کافی در پرونده ها و موضوعات مشابه می تواند شما را از حقوق خود و روند کار مطلع سازد و از صرف هزینه و وقت اضافی جلوگیری کند.

  • نیازی به حضور شما نیست
  • صرفه جوی در وقت
  • عدم اتلاف هزینه
  • آگاهی از حق و حقوق
  • پیشبرد سریعتر پرونده
  • حصول نتیجه مطلوب
وکیل متخصص در امور خانواده

به منظور آگاهی از قوانین حاکم بر امور خانواده ، بهتر است قبل از هر اقدامی ابتدا از مشورت حقوقی با وکیل متخصص بهره مند گردید. در این صورت مدت زمان کمتری را به منظور رسیدن به مقصود خود ، سپری خواهید کرد. بهاره فیض ، وکیل پایه یک دادگستری در تهران ، با داشتن سابقه کافی در امور مرتبط با خانواده بر آن است تا در این مسیر راهنمای شما باشد. با ما تماس بگیرید: 09124478815

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *