رابطه نامشروع
در قانون مجازات اسلامی در باب رابطه نامشروع آمده است : هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب این نوع رابطه یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل ، یا مضاجعه شوند به شلاق تا 99 ضربه محکوم می شوند. اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود. این جرم مجازات عمومی نیز دارد . مدعی العموم بدون شکایت شاکی نیز می تواند وارد رسیدگی گردد. در این مقاله با استفاده از راهنمایی های وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی و کیفری می خواهیم این بحث را مورد بررسی قرار دهیم.
مصادیق رابطه نامشروع
به گفته وکیل پایه یک دادگستری ، بعضی اعمال مصادیق بارزی از رابطه نامشروع به حساب می آیند که لارم است در ابتدا به آنها اشاره شود. این اعمال عبارت اند از:
- لمس کردن
- اعمال دون زنا
- دست دادن و روبوسی
- مقابله (مواجهه و رویارویی)
- حضور بانوان در انظار عمومی بدون حجاب شرعی
- بوسه توام با شهوت
- تاسیس مراکز فساد
- انتشار محتوای مبتذل و کسب درآمد از طریق آن
- پوشش نامناسب و آرایش غلیظ منجر به فساد
- تن فروشی
- اشاعه فساد و شهوت در جامعه
دلایل رابطه نامشروع
وکیل متخصص در امور رابطه نامشروع با داشتن تجربه کافی در پرونده های مشابه ازعان میدارد که دلایل بسیار مهمی در جامعه امروزی دیده می شوند که پایه و اساس اینگونه ارتباط بین افراد است. وی این دلایل و عوامل را اینگونه عنوان میکند:
- نارضايتی عاطفی در روابط زناشویی
- نارضايتی جنسی در روابط زناشویی
- تنوع طلبی
- انتقام از همسر در قبال بی وفایی وی
انواع رابطه نامشروع
به گفته وکیل ، رابطه نامشروع دو نوع دارد . در این قسمت به انواع این رابطه اشاره میکنیم و سپس به بررسی آنها می پردازیم. از همراهی شما سپاسگزاریم:
- زنا
- دون زنا
جهت مشاوره حقوفی و کیفری تخصصی با بهاره فیض ، وکیل پایه یک دادگستری در تهران ، کلیک کنید: 09124478815
رابطه نامشروع ، زنا
روابطی که بین دختر و پسر نامحرم شکل می گیرد و در نهایت منجر به رابطه جنسی می شود، رابطه نامشروع منجر به زنا محسوب می شود. این گونه از روابط به چند دسته از قرار زیر تقسیم می شوند:
- تجاوز به عنف
- زنای غیر محصنه
- زنای محصنه
رابطه نامشروع دون زنا
طبق ماده 637 در قانون مجازات اسلامی روابطی فیزیکی که به مواقعه رابطه جنسی ختم نشود، نظیر بوسه، بغل، یا همبستری رابطه نامشروع نامیده می شوند. اعمالی غیر فیزیکی نظیر چشمک زدن، لبخند زدن از روی شهوت جزو این روابط محسوب نمی شوند.
اثبات ارتکاب رابطه نامشروع زنا
برای اثبات جرم های ارتکابی مواردی لازم است. در جرم رابطه نامشروع نیز مانند سایر جرمها مواردی در نظر گرفته می شود که هر کدام به تنهایی بسیار حائز اهمیت هستند. وجود هرکدام از موارد زیر می تواند باعث اثبات ارتکاب این جرم گردد:
- وجود قراین و امارات (فیلم، عکس، پیامک)
- شهادت شاهدان (شهادت 4 مرد عادل یا 3 مرد عادل و 2 زن عادل)
- علم قاضی به زنا (بر حسب نظریه پزشکی قانونی یا موارد مشابه)
- اقرار به زنا
شکایت کیفری و حقوقی در رابطه نامشروع
طرح و اقامه دعوی رابطه نامشروع می تواند به صورت حقوقی از طریق دادگاه خانواده یا به صورت کیفری و از طریق دادسرا باشد. در شهر تهران دادسرای ارشاد به این منظور معین شده است. اما در سایر شهر ها این شکایت همانند دیگر جرائم کیفری، در دادسرا پیگیری می شود. به منظور شروع شکایت کیفری و حقوقی در این موضوع مراحل زیر را طی کنید:
- مشاوره با وکیل
- تنظیم شکوائیه توسط وکیل
- پیگیری شکایت و مراجعه به دادگاه توسط وکیل با در دست داشتن مدارک شناسایی شاکی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
- ارائه شاهد معتبر، مدارکی از قبیل فیلم و عکس و پرینت مکالمات
دادگاه صالح رابطه نامشروع
وکیل پایه یک دادگستری با توجه به انواع اینگونه روابط ، رسیدگی به پرونده های مرتبط را در صلاحیت دادگاه های زیر عنوان می کند:
- دادگاه کیفری یک: رسیدگی به زنا و لواط
- دادگاه کیفری دو: رسیدگی به سایر روابط نامشروع نظیر : تفخیذ(رابطه دو مرد در حدی کمتر از لواط)، قوادی(واسطه گری در جرم نامشروع)، مساحقه(رابطه دو زن با یکدیگر) و همجنس گرایی)
مجازات رابطه نامشروع
برای فهم بیشتر این جرم باید به منشاء جرم انگاری آن یعنی منابع اسلامی مراجعه کرد. در ماده 637 قانون مجازات اسلامی روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر زنا را از قبیل تقبیل و یا مضاجعه را مستوجب مجازات دانسته است. فلسفه تعیین این مجازات در دین اسلام آن است که احکام شرعی اسلامی تابع مصالح و مفاسد می باشند. بنابراین اگر دین اسلام عملی را نهی کرده و آنرا حرام دانسته است یعنی ارتکاب آن دارای مفاسدی است . اگر عمل را امر نموده و آنرا واجب شمرده، قطعاً انجام آن دارای مصالحی است.اگراین جرم شکل علنی داشته باشد . آشکار باشد . ارتکابش عفت جامعه را جریحه دار نماید ، مطرح می شود. اگر کسی از این جرم اطمینان حاصل نکرده است حق ندارد آنرا مطرح کند .
طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی :
برای جرم رابطه نامشروع 99 ضربه شلاق تعیین شده است . البته اگر یکی از طرفین رابطه، مکَره باشد تعزیر نمی شود. فقط اکراه کننده مجازات می شود. با توجه به اینکه ماده 637 به نحوی تنظیم شده است که بدون تماس فیزیکی بین زن و مرد، رابطه نامشروع را ثابت تشخیص می دهد ، مرتکب چنین جرمی به 99 ضربه شلاق محکوم می شود.
نکات حقوقی و کیفری رابطه نامشروع
- انواع رابطه نامشروع غیر قابل گذشت است. حتی در صورت رضایت شاکی خصوصی، مجازات فرد مرتکب پابرجاست.
- این جرم تنها منوط به رابطه جنسی نیست. بلکه ارتکاب کاری خلاف عفت عمومی جامعه نظیر بی حجابی، از این نوع رابطه محسوب می شود.
- ارتکاب این جرم توسط زن متاهل، منجر به حصول حق طلاق به مرد می شود. در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد، این حق از وی ساقط می شود.
- اگر این جرم توسط زن متاهل صورت گیرد، در حق دریافت مهریه وی بی تأثیر است. یعنی این حق از وی ساقط نمی شود. همچنین حق دریافت نفقه گذشته و حق ارث وی را از جانب شوهر ، ساقط نمی کند.
- ارتکاب این جرم توسط مرد متاهل، منجر به حصول حق طلاق به زن می شود.
- تعیین تکلیف حضانت فرزند در حالتی که زن مرتکب انواع این رابطه شده، بر عهده قاضی و بنابه مصلحت فرزند خواهد بود.
- طلاق بدون علت زن توسط مرد، منجر به پرداخت نصف اموال و اجرت المثل از جانب مرد به زن خواهد بود.
- ترک خانه و زندگی مشترک توسط زن و سکونت در محلی دیگر و در عین حال ارتکاب انواع این رابطه توسط وی، منجر به دریافت اجازه ازدواج مجدد از جانب دادگاه به مرد می شود. زن به دلیل ازدواج مجدد شوهرش حق طلاق نخواهد داشت.
- تحت تعقیب قرار دادن ارتکاب اعمال منافی عفت توسط زن و مرد در حریم خصوصی خود و با رضایت هر دو آنها، ساده نیست. مراجع قانونی مجاز به تحقیق در خصوص آنها نیستند.
بدون دیدگاه